trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
5

IO

Producten 1-24 van 35
Sorteer op

De Somfy draadloze technologieën maken het bedienen van je elektronische rolluiken, raamdecoratie, garagedeuren, verlichting en zonwering in en om het huis gemakkelijker en op deze manier biedt het je meer luxe en veiligheid. Door middel van de ingebouwde radiotechnologie kunnen de Somfy IO gemotoriseerde producten draadloos met elkaar communiceren. Zo kan al je apparatuur centraal worden bediend, door een enkele afstandsbediening of via uw Smartphone, tablet, PC of laptop door gebruik te maken van het Somfy TaHoma systeem.

Door gebruik te maken van de speciale Somfy IO sensoren kun je je elektrische producten toevoegen en verwijderen van het centrale systeem. Met één druk op de knop kun je je raamdecoratie naar uw wens afstellen, wat een ideale oplossing is voor moeilijk bereikbare plaatsing van je rolgordijnen zoals bij hoge ramen, zware rolgordijnen of dakraam decoratie. Door gebruik te maken van het Somfy IO systeem heb je een minimale bekabeling nodig voor het aanleggen systeem, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is en je je niet hoeft te storen aan het wegwerken van bekabeling.

De voordelen van het IO systeem zijn dat het IO-homecontrol systeem een vernieuwde versie is van het RTS besturingssysteem. Bij het IO motor systeem is een 2-weg communicatie mogelijk, daar waar dat niet mogelijk is bij een RTS motor systeem. Een 2-weg communicatie houdt in dat er een terugkoppelingsbesturing bij komt kijken. Je stuurt een signaal van A naar B en de mogelijkheid is daar om een signaal van B naar A te ontvangen of op te vragen. Somfy biedt je twee keuzes: IO of RTS. Er zijn enkele verschillen tussen deze twee technologieën:

IO is de leidende en vernieuwde technologie voor professionals, die wordt toegepast in producten van o.a. Honeywell, Hitachi, Velux en in combinatie met de nieuwste generatie Somfy motoren en ontvangers.

RTS (Radio Technology Somfy) is al jaren Somfy's eigen draadloze systeem voor rolluiken, zonwering, raamdecoratie en garagedeuren. Dit type systeem is goed uit te breiden, maar wel alleen binnen de RTS technologie. Het RTS systeem bestaat uit een 1-weg communicatie, wat inhoudt dat de informatie die wordt gestuurd alleen van A naar B gaat en niet een terugkoppelingsfunctie in de bediening heeft. Er zijn daardoor enige beperkingen bij het toepassen met het TaHoma systeem en het bedienen via een Smartphone.

Het IO systeem wordt met name aangeraden als je de wens hebt om via je Smartphone, tablet, PC of laptop je elektrische apparatuur te bedienen of bij projecten waarin schaalbaarheid belangrijk is of indien je je  elektrische apparatuur van diverse merken zonweringen, dakramen, verlichting en/of verwarming gecentraliseerd wilt hebben.