trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4.78

Maandelijkse archieven: November 2020

  1. Even voorstellen: Lousanne

    In deze nieuwe rubriek willen wij telkens een medewerker van Tromm aan je voorstellen! We starten met Lousanne!
    Lousanne is bijna vanaf het begin werkzaam bij Tromm en is verantwoordelijk voor het uitbrengen van op maat gemaakte offertes. Ze een echte allrounder en kan je uitgebreid adviseren over alle producten die wij verkopen via onze websites.

    Tip van Lousanne:  Bereken eenvoudig zelf de trekkracht van je rolluikmotor!

    Welke trekkracht je nodig hebt voor een rolluikmotor hangt af van een aantal factoren:

    • afmetingen rolluik
    • materiaal rolluik
    Lees meer »
  2. Nieuw: Elero 20Nm Solar

    Met de Elero 20 Nm Solar kun je nog grotere rolluiken en screens bedienen op zonne-energie. En dat is een welkome uitbreiding op het assortiment. Want voorheen kon je alleen kiezen uit de 6/18 en 10/12 van Somfy en de 10/17 van Elero.
    Daarnaast is het pakket ook nog eens prijstechnisch zeer interessant.
    KIik op deze link voor het complete assortiment motoren op zonne-energie. En bekijk onderstaande video voor verdere informatie over de Elero 20 Nm Solar.

     

    Lees meer »
  3. Voorzetrolluiken op zonne-energie plaatsen in de herfst en winter - hoe goed werkt dat

    Bij rolluiken op zonne-energie denk je natuurlijk vooral aan de zomer. Want hoe meer licht, des te beter het zonnepaneel de batterij op kan laden.  En in de winter worden de dagen korter en is er dus minder zonlicht. Dus is het dan wel een goed idee om rolluiken met een zonnecel te plaatsen?

    Het belangrijkste is dat een zonnepaneel geen direkt zonlicht nodig heeft. Je moet wel zorgen dat er licht bij het paneel komt. Dus een onder een schuin dak in de schaduw is geen goede plaats voor het zonnepaneel. Mocht je nu zo'n situatie hebben, dan is dat nog geen ramp en betekent het niet dat je geen solar rolluik kunt plaatsen. Wel moet je dan een rolluik met een los paneel nemen en met verlengkabel. Dan kun je het zonnepaneel op een plaats met meer licht plaatsen, terwijl het rolluik gewoon bij het raam zit waar 'ie hoort.

    Verlengkabels gaan bij Somfy tot wel 5

    Lees meer »
  4. Actie: Movelite 35 RTS met gratis Situo 1 RTS pure II of Smoove Origin RTS

    Het wordt weer vroeg donker 's avonds. De lampen gaan aan en we maken het gezellig. Wat is er dan mooier om je gordijnen elektrisch te laten openen en sluiten?
    Tot 1 december 2020 krijg je bij aankoop van een Movelite 35 RTS gordijnrails een gratis Situo 1 RTS pure II afstandsbediening t.w.v. van € 44,95 of een Smoove Origin RTS wandzender t.w.v. € 34,50.


    Na het plaatsen van je online bestelling nemen wij contact met je op voor het doornemen van de details van de gordijnrails en welke bediening je wenst. Klik op deze link voor het assortiment van de Movelite 35 RTS.

    Lees meer »
  5. Hoe bereken je de trekkracht van je rolluiken?

    Als je je rolluik gaat automatiseren, moet je wel weten hoe sterk de motor moet zijn. Deze kracht wordt vaak aangegeven in Nm, dus dan weet je nog niet welke je moet hebben. In dit artikel gaan we kijken hoe je de juiste motor kiest - onafhankelijk van het merk én onafhankelijk van het advies die de leverancier zelf geeft. Hierdoor krijg je meteen antwoord op de vraag waarom het opgetild gewicht verschilt bij fabrikanten, terwijl het aantal Nm dat ze aangeven hetzelfde is.

    1. Maak het je gemakkelijk - zoek het op in de tabel

    Misschien ben je niet op zoek naar formules en een hele uitleg, maar wil je gewoon een antwoord. In de onderstaande tabel vind je het maximale opgetild gewicht per type motor en asdiameter.
    Let op: Ga niet op het randje zitten met het maximale gewicht en neem wat marge. Je weet nooit

    Lees meer »