Nieuws

 1. Even voorstellen: Lousanne

  In deze nieuwe rubriek willen wij telkens een medewerker van Tromm aan je voorstellen! We starten met Lousanne!
  Lousanne is bijna vanaf het begin werkzaam bij Tromm en is verantwoordelijk voor het uitbrengen van op maat gemaakte offertes. Ze een echte allrounder en kan je uitgebreid adviseren over alle producten die wij verkopen via onze websites.

  Tip van Lousanne:  Bereken eenvoudig zelf de trekkracht van je rolluikmotor!

  Welke trekkracht je nodig hebt voor een rolluikmotor hangt af van een aantal factoren:

  • afmetingen rolluik
  • materiaal rolluik (PVC, aluminium of hout)
  Lees meer »
 2. Nieuw: Elero 20Nm Solar

  Met de Elero 20 Nm Solar kun je nog grotere rolluiken en screens bedienen op zonne-energie. En dat is een welkome uitbreiding op het assortiment. Want voorheen kon je alleen kiezen uit de 6/18 en 10/12 van Somfy en de 10/17 van Elero.
  Daarnaast is het pakket ook nog eens prijstechnisch zeer interessant.
  KIik op deze link voor het complete assortiment motoren op zonne-energie. En bekijk onderstaande video voor verdere informatie over de Elero 20 Nm Solar.

   

  Lees meer »
 3. Voorzetrolluiken op zonne-energie plaatsen in de herfst en winter - hoe goed werkt dat

  Bij rolluiken op zonne-energie denk je natuurlijk vooral aan de zomer. Want hoe meer licht, des te beter het zonnepaneel de batterij op kan laden.  En in de winter worden de dagen korter en is er dus minder zonlicht. Dus is het dan wel een goed idee om rolluiken met een zonnecel te plaatsen?

  Het belangrijkste is dat een zonnepaneel geen direkt zonlicht nodig heeft. Je moet wel zorgen dat er licht bij het paneel komt. Dus een onder een schuin dak in de schaduw is geen goede plaats voor het zonnepaneel. Mocht je nu zo'n situatie hebben, dan is dat nog geen ramp en betekent het niet dat je geen solar rolluik kunt plaatsen. Wel moet je dan een rolluik met een los paneel nemen en met verlengkabel. Dan kun je het zonnepaneel op een plaats met meer licht plaatsen, terwijl het rolluik gewoon bij het raam zit waar 'ie hoort.

  Verlengkabels

  Lees meer »
 4. Actie: Movelite 35 RTS met gratis Situo 1 RTS pure II of Smoove Origin RTS

  Het wordt weer vroeg donker 's avonds. De lampen gaan aan en we maken het gezellig. Wat is er dan mooier om je gordijnen elektrisch te laten openen en sluiten?
  Tot 1 december 2020 krijg je bij aankoop van een Movelite 35 RTS gordijnrails een gratis Situo 1 RTS pure II afstandsbediening t.w.v. van € 44,95 of een Smoove Origin RTS wandzender t.w.v. € 34,50.


  Na het plaatsen van je online bestelling nemen wij contact met je op voor het doornemen van de details van de

  Lees meer »
 5. Hoe bereken je de trekkracht van je rolluiken?

  Als je je rolluik gaat automatiseren, moet je wel weten hoe sterk de motor moet zijn. Deze kracht wordt vaak aangegeven in Nm, dus dan weet je nog niet welke je moet hebben. In dit artikel gaan we kijken hoe je de juiste motor kiest - onafhankelijk van het merk én onafhankelijk van het advies die de leverancier zelf geeft. Hierdoor krijg je meteen antwoord op de vraag waarom het opgetild gewicht verschilt bij fabrikanten, terwijl het aantal Nm dat ze aangeven hetzelfde is.

  1. Maak het je gemakkelijk - zoek het op in de tabel

  Misschien ben je niet op zoek naar formules en een hele uitleg, maar wil je gewoon een antwoord. In de onderstaande tabel vind je het maximale opgetild gewicht per type motor en asdiameter.
  Let op: Ga niet op het randje zitten met het maximale gewicht

  Lees meer »
 6. Nieuwe website Tromm.com online!

  Heb je al een bezoek gebracht aan onze nieuwe website?
   
  Sinds enige tijd is onze website online. Wij zijn druk bezig om de website zo goed en overzichtelijk mogelijk te vullen. Daarnaast is het mogelijk om je te registreren als klant. Er wordt nog gewerkt aan tools waarmee u automatisch een offerte kunt aanvragen. Daarnaast wordt de website op termijn gevuld in diverse talen.
   
  Mocht je bij het bezoeken van onze website nog tips hebben dan horen wij het graag!
  Lees meer »
 7. Nieuw: Wandschakelaar IO - Zwart

  Er is een nieuwe wandschakelaar voor het bedienen van IO motoren beschikbaar. De schakelaar heeft 3 kanalen en kan draadloos gemonteerd worden zowel binnen als ook buiten. Verdere specificaties zijn:
  • Geen feedbackfunctie (1-weg bediening)
  • Pulsbediening via druktoetsen
  • Te gebruiken voor garagedeuren, verlichting, zonwering, rolluiken, etc.
  • Je kan met deze schakelaar geen eindpunten afstellen
  De zwarte wandschakelaar heeft een verkoopprijs van € 49,95 en kan je
  Lees meer »
 8. Situo RTS pure II vervangt de Telis RTS

  Somfy heeft de Telis 1 en Telis 4 bedieningen vervangen voor de Situo 1 RTS pure II en de Situo 5 RTS pure II.  Deze kun je gebruiken voor het aansturen van al je RTS motoren.
  In onderstaande video wordt uitvoerig ingegaan op de verschillen tussen de Telis 4 en de Situo 5 RTS pure II.


  De Situo 1 RTS pure II heeft een verkoopprijs van € 44,95 en de Situo 5 RTS pure II is verkrijgbaar voor € 64,95.
  Klik op de links voor meer informatie en rechtstreeks bestellen.

  Lees meer »
 9. Vouwgordijnkits weer voorradig

  Na een vertraging in de leveringen zijn de vouwgordijnkits nu weer volop voorradig. Je kunt kiezen uit een basiskit (Tilt & Lift 25 RTS met adapterstukjes) of een complete kit (inclusief batterijen, koker en afstandbediening).  Lees meer »
 10. Somfy Tilt Only jaloeziemotor ondervindt technische problemen

  Op dit moment zijn er technische problemen met de Somfy Tilt only motor voor jaloezieën. Hopelijk worden deze snel opgelost, maar op dit moment is er nog geen oplossing in zicht. En de nieuwe motoren die eraan komen - daarvan is het nog de vraag of het er genoeg zijn.

  Lees meer »
Pagina