Nieuws

 1. Zo stel je een Somfy rolluik op zonne-energie af

  Als je je rolluiken op zonne-energie geïnstalleerd krijgt, dan is programmatie niet nodig.

  Want dat doet de installateur voor je.

   

  Maar wat als dat niet gebeurd is? Of als je je screen hebt moeten resetten?

  Hoe je dan je Somfy RTS screen op zonne-energie kunt afstellen, dat zie je in de onderstaande video.

  Liever tekst? Lees dan de instructies onder de video.

   

   

   

  De stappen van de programmatie zijn als volgt:

   

  1. Zorg ervoor dat je een RTS afstandsbediening hebt, of een vrij kanaal op een meerkanaalsafstandsbediening. (in de video wordt een Smoove origin RTS gebruikt, die je
  Lees meer »
 2. De belangrijkste verschillen tussen de Tahoma 2.0 en de Tahoma Switch - dit zijn ze

  De belangrijkste verschillen tussen de Tahoma 2.0 en de Tahoma Switch - dit zijn ze

  De Tahoma Switch is de opvolger van de Tahoma 2.0. Natuurlijk, hij ziet er anders uit. Dat verschil is meteen duidelijk. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen?
  Dit zijn ze:

   

  Adviesprijs

  Allereerst is er een verschil in prijs. De adviesprijs van de Tahoma Switch is €199 incl BTW, de adviesprijs van de Tahoma 2.0 is € 299,- Je krijgt dus meer functionaliteit voor een lagere prijs. Er zijn geen abonnementskosten, dus buiten de aanschafprijs, kost het je niets om gebruik te maken van alle functies.

   

  Fysieke bediening

  Op de Tahoma Switch kun je 2 scenario's starten met 2 verschillende knoppen. Bij de oude Tahoma is er geen knop, maar is de voorkant aanraakgevoelig. Zo kun je ook een scenario starten. Dit scenario kun je zelf samenstellen, dus je bepaalt zelf welke acties Tahoma moet aansturen bij het uitvoeren van een scenario. Ook kun je zelf kiezen welk scenario aan welke knop wordt toegevoegd.

   

  Radio aansturing

  De nieuwe Tahoma kan RTS en IO aansturen. De oude kan RTS, IO en RTD aansturen. RTD is een oudere manier van aansturing, die niet meer gebruikt wordt.

  Aansturing van andere apparaten

  De Tahoma Switch kan Zigbee 3.0 aansturen, maar Zwave wordt niet meer ondersteund. De Tahoma 2.0 kan wel Zwave aansturen

   

  Verbinding met het Internet

  Tot nu toe werd de Tahoma met een ethernetkabel aan de router of switch gekoppeld aan het internet. De Tahoma Switch wordt verbonden met wifi en is dus draadloos. Doordat de Tahoma Switch alleen een voedingskabel nodig heeft, heb je meer vrijheid in waar je de Tahoma in je woonkamer kunt plaatsen.

   

  Aantal apparaten dat je kunt aansturen

  Met Tahoma kun je veel aansturen, dus hij zal niet snel "vol" zitten.

  Lees meer »
 3. Even voorstellen: Leontien

  In deze rubriek stellen wij telkens een medewerker van Tromm aan je voor. Dit keer is Leontien aan de beurt. Leontien is onder andere verantwoordelijk voor de website en nieuwsbrief. Zij zorgt ervoor dat de juiste informatie op de sites terecht komt en dat je geïnformeerd wordt over alle nieuwe en bestaande producten in ons assortiment.

  Tip van Leontien:
  We proberen zoveel mogelijk informatie en video's te plaatsen bij onze producten, maar op ons YouTube kanaal 'Rolluikshop' vind je alle video's die wij afgelopen jaren hebben opgenomen. Je kan je eenvoudig abonneren zodat je niets meer hoeft te missen. Klik hier om ons YouTube kanaal te bezoeken.

  Lees meer »
 4. Leveringsproblemen Somfy

  Leveringsproblemen Somfy

  Net als veel andere bedrijven over de hele wereld hebben we te maken met aanzienlijke vertragingen en tekorten in de aanvoer van componenten.
  Deze bijzondere situatie heeft gevolgen die kunnen leiden tot verlenging van levertijden. Ook zijn sommige artikelen helaas hierdoor voorlopig niet beschikbaar. Wij vragen je begrip hiervoor en helpen je graag met een oplossing te vinden of om te kijken naar een mogelijk alternatief. Stuur ons een mail naar info@tromm.com.

  Lees meer »
 5. Even voorstellen: Rogier

  In deze rubriek stellen wij telkens een medewerker van Tromm aan je voor. Dit keer is Rogier aan de beurt. Rogier draagt zorg voor het magazijn. Hij verwerkt alle inkomende goederen en zorgt ervoor dat je bestelling wordt ingepakt en met de vervoerder wordt meegegeven.

  Lees meer »
 6. Nieuw: Nog gemakkelijker je rolluiken automatiseren met motoren op zonne-energie met de Somfy stick batterij

  Automatiseren van je rolluik met een solar kit is ideaal. Je hoeft geen kabels te trekken, niets aan te sluiten op stroom en geen muren te doorboren.

  En de zon laadt je batterij steeds op, dus er zijn verder geen kosten aan.

  Maar, waar laat je die batterij?

   

   

  Bij het automatiseren van rolluiken met een solar kit is dat echt wel de bottleneck.

  Want de gewone versie is gemaakt om ergens in te plaatsen. Maar in de bak is weinig plaats,

  Lees meer »
 7. Even voorstellen: Susanne

  In deze rubriek stellen wij telkens een medewerker van Tromm aan je voor. Dit keer is Susanne aan de beurt. Susanne is verantwoordelijk voor onze financiële administratie en zorgt voor alle retourzendingen.

  Tip van Susanne:
  Wanneer je een product retour wilt sturen (verkeerd besteld, verkeerd ontvangen, defect) neem dan eerst even contact met ons op. Geef indien mogelijk alle bestelgegevens en je bankdetails door. Hierna kunnen wij een retourprocedure opstarten en je retour zo vlot mogelijk in orde maken.

  Lees meer »
 8. Draadloze screens op zonne-energie

  Draadloze screens op zonne-energie zijn voorzien van een zonnepaneel dat een ingebouwde batterij oplaadt. Deze batterij zorgt voor stroom voor de motor. Een groot voordeel van dit screen is dat je geen 220 V hoeft aan te sluiten. Dus je hoeft niet door muren te boren om kabels te trekken. Vastschroeven van de screen aan de muur of op het kozijn is voldoende.

  Download hier onze speciale brochure: Brochure Tromm Screens op zonne-energie

  Wil je een op maat gemaakte offerte? Neem dan contact met Lousanne op (lousanne@tromm.com) en geef daarbij zoveel mogelijk details door (afmetingen, kleuren etc).

  Screens op zonne-energie hebben enorm veel voordelen:

  • Je hoeft geen stroom meer te
  Lees meer »
 9. Chronis Smoove Pure vervangt de Chronis Smart Uno

  De Chronis Smart Uno is vervangen door de Chronis Smoove Pure. Met deze schakelaar kun je heel makkelijk overschakelen van een handmatige naar een automatische bediening. Deze tijdklok met wandbevestiging bied je veel mogelijkheden:

  • Weekprogrammatie van de schakelklok (2 schakelmomenten)
  • Aanwezigheidssimulatie
  • Zomer- en wintertijd
  • Automatisch overslaan van de volgende opdracht gedurende 6, 12 of 18 uur
  • Neer-commando bij berekende zonsondergang
  • Achtergrondverlichting

  Prijs is slechts € 94,95 incl. BTW en levering. Bekijk en bestel de Chronis Smoove Pure hier

  Lees meer »
 10. Nieuw: Voorgeprogrammeerde motoren

  Bij Tromm hebben we een unieke en exclusieve service ontwikkeld! Vanaf nu kun je bij ons voorgeprogrammeerde motoren bestellen! Dit is mogelijk voor alle afstandbedienbare Somfy (RTS en IO motoren) en Elero motoren.
  Voor een bedrag van € 9,95 per motor wordt de motor helemaal voor je afgesteld (draairichting, koppeling aan afstandbediening, eindstand).
  Nadat je je online bestelling gedaan hebt nemen wij contact met je op om ons nog belangrijke gegevens door te geven om je motor juist af te stellen. (draairichting motor, opbouw of inbouw roluik etc).

  Daarna wordt de motor door ons afgesteld en naar je opgestuurd. Je bent er dus zeker van dat je een goed werkende motor ontvangt en thuis hoef je alleen de motor nog in te bouwen en de bovenste eindstand af te stellen wat we je heel eenvoudig uitleggen via onderstaande video's.

  Vanaf 6 of meer motoren stellen wij de motor zelfs gratis voor je a

  Lees meer »
Pagina
You have 1 product in the equation Alles wissen Vergelijken