Rolluiken op zonne-energie

   

Het grote voordeel van rolluiken op zonne-energie is dat ze te plaatsen zijn zonder dat er stroomkabels hoeven worden getrokken. Dit betekent minder installatiewerk en daardoor ook lagere installatiekosten. Maar er zijn nog meer voordelen:

 • De rolluiken hebben een ontvanger ingebouwd in de motor en kunnen zo met een afstandsbediening bediend worden.
 • Programmeren is niet nodig, je krijgt er altijd een zender bij die al gekoppeld is. Dus je kunt meteen aan de slag.
 • Geen stroomverbruik - het zonnepaneel op het rolluik zorgt ervoor dat je geen verbruikskosten hebt.

Prijzen

Rolluiken op zonne-energie zijn er al vanaf € 516,00 incl. BTW en verzending. Je kan ze door ons eventueel laten inmeten dit kost kost € 79,95

Zoveel duurder dan standaard rolluiken zijn ze in de aanschaf dus niet. Plus, je bespaart installatietijd en kosten. En een stroomrekening krijg je er niet voor. Daarnaast zit er een afstandsbediening in de prijs bij inbegrepen.

Klik hier om vrijblijvend en kosteloos een offerte aan te vragen

Motoropties

Je kunt kiezen uit 2 motoren:

 • Elero Rolsolar 868
 • Somfy Oximo 40 wirefree RTS

Beide motoren zijn op afstand te bedienen.

Het belangrijkste verschil tussen de motoren is de terugkoppeling

De Elero Rolsolar 868 geeft een gedeeltelijke terugkoppeling via de afstandsbediening, dus zo weet je of er een probleem is met de motor. De Somfy motor heeft deze optie niet. Dat komt omdat de Elero motor bi-directioneel is. Dat wil zeggen dat de motor signalen kan ontvangen van de zender, maar ook een signaal terug kan sturen. Dus geef je een signaal, dan laat de motor weten of het goed uitgevoerd is.

Obstakeldetectie voor extra veiligheid

Om je spullen, maar ook het rolluik te beschermen, hebben zowel de Somfy als de Elero motor een obstakeldetectiefunctie. Deze functie zorgt ervoor dat in combinatie met de starre verbindingen in het rolluik, de motor stopt met rollen als het op een obstakel komt. Dus heb je een bezem tegen het raam laten staan terwijl het rolluik naar beneden rolt, dan stopt het rolluik automatisch.

Zelf installeren

Zelf installeren is iets dat heel goed mogelijk is bij rolluiken op zonne-energie. Doordat je geen stroomkabels hoeft te voorzien, moet je alleen de geleiders vastschroeven en alle afkitten. Programmeren is ook niet nodig, dus ophangen en klaar. Dus dat is een goede optie.

We bieden wel de mogelijkheid om je rolluiken in te laten meten, dit kost € 79,95 incl BTW. En dan maakt het niet uit of het om 1 rolluik gaat of om meer dan 10. Er is 1 vaste prijs die geldt in heel Nederland en België. (woon je echter op de waddeneilanden of ergens afgelegen, dan geldt dit tarief niet en moet je even contact opnemen, zodat we kunnen overleggen over de kosten en mogelijkheden).

Afstandsbedieningen

Standaard wordt er al een afstandsbediening meegeleverd:

 • Bij de modellen met een Somfy motor krijg je een Smoove Origin RTS zender
 • Bij de modellen met een Elero motor krijg je een Monocom zender met terugkoppeling

Deze zenders zijn eenkanaalszenders, waarmee je dus een specifiek rolluik bedient. Maar, een rolluik kan door meer dan 1 zender bediend worden, vandaar dat er andere zenders zijn, waarmee bijvoorbeeld tijdsturing of het bedienen van meerdere rolluiken mogelijk is.

Populaire opties zijn:

Somfy

 • De Situo 5 RTS II - een handige 5 kanaalszender, waarmee tot 5 rolluiken of groepen van rolluiken bediend kunnen worden
 • De Telis 6 RTS - een 6 kanaals zender, waarmee niet alleen meerdere rolluiken of groepen bediend kunnen worden, maar de rolluiken ook automatisch op tijd geopend en gesloten kunnen worden

Elero

 • De Variocom - een 6 kanaals handzender, waarmee tot 5 rolluiken of groepen van rolluiken bediend kunnen worden
 • De Tempotel II - een 10 kanaals zender, waarmee niet alleen meerdere rolluiken of groepen bediend kunnen worden, maar de rolluiken ook automatisch op tijd geopend en gesloten kunnen worden.

App bediening

Bediening met je app is een groot voordeel, omdat je daarmee je rolluiken op zonne-energie ook kunt bedienen vanaf je vakantieadres. Of juist vanaf het werk. Ook heb je dan meteen toegang tot slimme functies, zoals het maken van een scenario. Met een scenario laat je bijvoorbeeld automatisch je rolluiken sluiten en het licht aan gaan op een bepaal tijdstip. Om app bediening mogelijk te maken, heb je een kastje nodig, dat dit mogelijk maakt.

Voor Somfy is dit de Tahoma Switch van € 199 incl. BTW.

Geen abonnementskosten
Voordeel is dat er alleen een eenmalige aanschaf is. Het gebruik van de app en de diensten zijn verder gratis. Dus geen verborgen kosten. 

Garantie

De garantie op de motoren en batterij is 7 jaar. Dit geldt zowel voor de Somfy als de Elero motoren, zonnepanelen en batterijen. De rest van het rolluik heeft een garantie van 5 jaar. 


Rolluiken op zonne-energie hebben vele voordelen. Zo zorgen rolluiken voor een betere isolatie van de woning en een verhoging van de privacy en veiligheid. Met rolluiken kun je je uw woning makkelijker op temperatuur houden met als gevolg dat je kunt besparen op de stookkosten. Een donkere slaapkamer zorgt er daarnaast voor dat je toekomt aan voldoende nachtrust.

Draadloze montage van rolluiken

Rolluiken op zonne-energie worden aangestuurd door een motor met batterij en hoeven daarom niet aangesloten te worden op het stroomnetwerk. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te hakken of breken in muren. Daarnaast verbruik je geen stroom voor de aansturing van de rolluiken. Door de inhoud van de batterij wordt er bovendien voldoende energie opgeslagen om het rolluiken ook te kunnen aansturen wanneer de zonnecellen langere tijd niet zijn blootgesteld aan zonlicht.

Online rolluiken kopen

Rolluiken op zonne-energie en onderdelen voor rolluiken op zonne-energie koop je bij ons snel en gemakkelijk online. Omdat rolluiken op maat worden gemaakt maken we graag een vrijblijvende offere voor je. We hanteren een standaard garantietermijn van 5 jaar op onze rolluiken. Op de motor van het rolluik, het bijbehorende zonnepaneel en de batterij hanteren we zelfs een garantietermijn van 7 jaar.

... Read more